Team

Team

De Correspondent Foundation wordt geleid door een onbezoldigd en onafhankelijk bestuur. De dagelijkse leiding van de stichting is in handen van directeur Anika de Groot. Het team wordt bijgestaan door een adviescommissie met redactionele vertegenwoordiging vanuit De Correspondent.


Bestuur


Ikenna Azuike
Voorzitter

Ikenna Azuike begon zijn carrière als advocaat, maar gooide het roer om en werd een veelgevraagd journalist, presentator, spreker en filmmaker. Zijn satirische Youtube-kanaal What’s Up Africa (voor de BBC) had een half miljoen volgers.

In de afgelopen jaren maakte hij onder andere documentaires voor BNN VARA en de VPRO (Planeet Nigeria en De post-racistische planeet ) en werkte hij met zijn vrouw Mette te Velde aan het succes van de creatief-duurzame stichting Strawberry Earth.

Ali Remmelts Penningmeester

Ali Remmelts is zakelijk directeur en bestuurder bij stichting Movies that Matter. Ze heeft een achtergrond in de sociale geografie en ontwikkelingssamenwerking en deed voor haar doctoraal onder meer onderzoek in Maleisië en Kenia.

Ali is voormalig uitgever van o.a. maandblad Wordt vervolgd bij Amnesty International en is bij Movies that Matter verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de strategie achter het jaarlijkse filmfestival, de internationale outreach en het educatieprogramma voor jongeren.

Hans de Zwart
Secretaris

Hans de Zwart is docent en onderzoeker bij de Amsterdam University of Applied Sciences op het gebied van de maatschappelijke impact van technologie. Hij heeft daarbij een speciale focus op hoe racisme zich manifesteert in techniek.

Tot voor kort was Hans directeur van digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. Daarvoor werkte hij bij Shell (onderwijsinnovatie) en was hij pionier van leeromgeving Moodle met ruim 60 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen. Hans begon zijn carrière als docent bewegingsonderwijs op een middelbare school in Amsterdam-Zuidoost.


Medewerkers


Anika de Groot
Algemeen directeur

Anika de Groot is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de stichting, van de fondsenwerving en bedrijfsvoering tot de projectcoördinatie en de totstandkoming van nieuwe samenwerkingen.

Eerder was ze adjunct-directeur bij vrouwenrechtenorganisatie ActionAid en marketingdirecteur bij jongerenorganisatie Dance4Life. Ze maakte daar diverse projecten en campagnes mogelijk in zowel binnen- als buitenland.


Adviescommissie
De Correspondent


Rob Wijnberg
Oprichter en Hoofdredacteur

Rob Wijnberg is oprichter en hoofdredacteur van De Correspondent. Hij schrijft over media, politiek en de wortels van onze opvattingen. Hij studeerde filosofie en werd bekend als columnist, essayist, opiniemaker.

Rob was de jongste hoofdredacteur ooit bij ochtendkrant nrc.next en schreef zes boeken. In 2013 richtte hij De Correspondent op dankzij ’s werelds succesvolste journalistieke crowdfundingcampagne.

Rosan Smits
Adjunct-
hoofdredacteur

Rosan Smits is adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent. Ze deed jarenlang onderzoek naar burgeroorlogen, vluchtelingenstromen en migratie en werkte als politiek analist voor diverse internationale organisaties.

Voordat ze bij De Correspondent kwam leidde ze de Conflict Research Unit van Instituut Clingendael, waar ze verantwoordelijk was voor de onderzoeksagenda en multidisciplinaire onderzoeksteams leidde.

Milou Klein Lankhorst
Uitgever
De Correspondent

Milou Klein Lankhorst is uitgever bij De Correspondent. Na een studie Neerlandistiek en een master redacteur/editor, werkte ze drie jaar bij het grootste literaire agentschap van Nederland.

In 2013 begon ze bij De Correspondent, waar ze na verschillende rollen uitgever van de boeken werd. Haar missie? Boeken uitgeven die je helpen de wereld beter te begrijpen, en deze toegankelijk maken voor zoveel mogelijk lezers. En dat zo duurzaam mogelijk.