Grote bijdrage

Grote bijdrage

Overweeg je om een groter bedrag te doneren aan Correspondent Foundation, om de positieve impact van onafhankelijke journalistiek te vergroten? Dat is geweldig! Hier vertellen we je graag meer over ons werk en hoe je die met een grote gift kunt steunen.


Persoonlijke invulling

Overweeg je een gift van € 5.000 of meer? Dan kan algemeen directeur Anika de Groot samen met je bespreken hoe je hier invulling aan wilt geven. Zo kun je aan een specifiek thema schenken (bijvoorbeeld onderzoeksjournalistiek of innovatie) of ervoor kiezen om de keuze aan Correspondent Foundation over te laten. We houden je op de hoogte van de besteding van je gift en nodigen je – als je wilt – graag uit voor bijzondere journalistieke bijeenkomsten waar je kennis met ons kunt maken.


Fonds op naam

Een fonds op naam is een heel persoonlijke manier om de projecten van Correspondent Foundation substantieel te steunen. Je bepaalt zelf het doel en de naam van het fonds en wij rapporteren elk jaar waaraan het geld is besteed.

Zowel particulieren, stichtingen als bedrijven kunnen zo’n fonds oprichten, onder de paraplu van Correspondent Foundation. Je doet dat bij leven via een schenking bij notariële akte of een periodieke schenking, of door een beschikking in je testament.

Als houder van een fonds op naam overleg je vooraf met Correspondent Foundation wat het doel van de activiteiten zal zijn. Ook overleg je over de frequentie en omvang van de uitkeringen. We borgen de (redactionele) onafhankelijkheid, dus je hebt geen invloed op de specifieke uitkomst en uitvoering van de projecten. Wel ontvang je geregeld updates en heb je contact met Anika die het fonds in samenspraak met jou beheert. 

De voordelen:

  • Je draagt heel persoonlijk en langdurig bij aan constructieve journalistiek gericht op sociale verandering.
  • Je bepaalt zelf naam, doel en looptijd van jouw fonds.
  • Je schenking is volledig fiscaal aftrekbaar.  Zie ook doneren met belastingvoordeel >
  • Correspondent Foundation rapporteert jaarlijks over de resultaten en noemt jouw fonds desgewenst in het jaarverslag.

Kennismaken en advies

Algemeen directeur Anika de Groot maakt graag kennis met je om te horen wat je belangrijk vindt voor onafhankelijke journalistiek en sociale verandering. En om samen te bepalen of Correspondent Foundation daar een rol in kan spelen. We bespreken wat er mogelijk is, en zijn ook eerlijk over welke resultaten je kunt verwachten.

Neem contact op via 06-38910441 of e-mail anika@correspondentfoundation.org.

Anika de Groot
Algemeen directeur Correspondent Foundation